ELÜS Kredisi
Tarım ürünlerini lisanslı depolara teslim eden üreticiler,
ELÜS Kredisi ile kısa dönem nakit ihtiyaçlarını karşılayabilir.
ELÜS Kredisi, tarım ürünlerinizi lisanslı depolarda muhafaza ettiğiniz süreçte oluşabilecek dönemsel nakit ihtiyacı için ideal bir çözümdür.
ELÜS Kredisi ile ELÜS’lerin değerinin maksimum %70’ine kadar finansman avantajından faydalanabilirsiniz.
ELÜS Kredisi’nden azami 1 yıla kadar vade seçeneği ile yararlanabilirsiniz.
ELÜS Kredisi’nde %1 oranında BSMV uygulanmaktadır.
ELÜS Kredisi nedir?
Ürettikleri tarım ürünlerini lisanslı depolarda tutmayı tercih eden üreticilerin işletme sermayesi ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Elektronik Ürün Senetleri (ELÜS) teminat alınarak kullandırılan kredilerdir.
ELÜS Kredisi’ne nasıl başvuru yapılır?
ELÜS Kredisi için en yakın Şekerbank şubesine başvurabilir ya da yenilenen Şeker Mobil uygulaması ile başvurunuzu yapabilirsiniz.
ELÜS Kredisi’nin türü nedir?
ELÜS Kredisi, spot kredi ya da rotatif kredi niteliğindedir. İlgili kredide KKDF sıfır, BSMV ise %1 oranında uygulanır.
ELÜS Kredisi’ni kimler kullanabilir?
ELÜS Kredisi’ni, tarım ürünlerini lisanslı depo işletmelerine muhafaza eden Elektronik Ürün Senetleri (ELÜS) sahibi tüzel veya gerçek kişiler kullanabilir.
ELÜS Kredisi nasıl kullanılır?
Bu kredi, ELÜS sahibi kişilerin ya da kuruluşların ELÜS’lerinin rehin tesis edilmesi yoluyla kullandırılır. ELÜS değerinin azami %70’i kadar finansman sağlanır.
Kredi başvurusunda hangi belgeler gereklidir?
Hangi ürünler ELÜS Kredisi kapsamındadır?
Çavdar, fasulye, fındık, arpa, ayçiçeği tohumu, kabuklu antep fıstığı, kuru kayısı, çeltik, mercimek, mısır, soya fasulyesi, buğday, kabuklu antep fıstığı, çekirdeksiz kuru üzüm, nohut, yulaf ve zeytin ELÜS Kredisi kapsamındadır.
%70 oranının üzerindeki kredi talepleri nasıl değerlendirilir?
%70 oranının üzerindeki taleplerde Bölge Krediler Müdürlüğü bünyesindeki yetkili kişilerden görüş alınır. Tarım kar merkezli müşteri taleplerinde ise Tarım Kredileri Müdürlüğünün görüşü alınır.