Referans Faiz Oranı (IBOR) Geçiş Sürecine İlişkin Bilgilendirme

Referans Faiz Oranı (IBOR) Geçiş Sürecine İlişkin Bilgilendirme

Değerli müşterilerimiz, 

Bu bilgilendirme, Bankamızla olan işlemlerinizde finansal ürünlerde kullanılan USD LIBOR, EUR LIBOR, EONIA, GBP LIBOR, JPY LIBOR, CHF LIBOR veya TRLIBOR gibi farklı para birimlerine dayalı referans faiz oranlarındaki önemli değişikliklere ve söz konusu referans oranların kullanımının sonlandırılmasına yönelik çalışmalara (IBOR Reformu) ilişkin bilgi vermek ve farkındalık yaratılması amacıyla yapılmaktadır.

Söz konusu bilgilendirme metni, metinde belirtilenler dâhil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere referans faiz oranlarına endeksli türev ürünler, krediler, borçlanmalar ve menkul kıymetler vb. finansal ürünlerin kullanan ve/veya söz konusu finansal ürünler ile ilgili işlem yapmayı planlayan gerçek ve tüzel kişileri ilgilendirmektedir. 

Referans faiz oranlarında yapılacak değişiklikler, mevcut referans faiz oranlarının yayınlanmasının tamamen sonlandırılması veya değişikliğe uğraması şeklinde ortaya çıkabilir. Bu sebeple faiz reformu ile ilgili güncel sektör gelişmelerinin takip edilmesi ve söz konusu reformun mevcut işlemlerinizin yanı sıra yapmayı planladığınız yeni işlemleriniz üzerindeki etkisinin değerlendirilmesi gerekmektedir.

“IBOR Geçiş Süreci’ne” ilişkin detay bilgi ve olası etkileri için tıklayınız.