Şekerbank ve Smart Güneş Teknolojileri iş birliğiyle çatı üstü güneş enerjisi santrallerine finansman desteği

Şekerbank ve Smart Güneş Teknolojileri iş birliğiyle çatı üstü güneş enerjisi santrallerine finansman desteği

                                                                                                                                                                                                                11.11.2021

Şekerbank, enerji verimliliği yatırımlarını finanse etmek için geliştirdiği EKOkredi ile geleceğe yatırım yaparken enerji giderlerini azaltmayı sürdürüyor. Banka bu kapsamda çatı üstü güneş enerjisi santral yatırımlarına yönelik olarak, Avrupa ve Türkiye’nin öncü entegre güneş enerjisi şirketlerinden Smart Güneş Teknolojileri ile protokol imzaladı. Şekerbank bu iş birliğiyle güneş enerjisine yatırım yapmak isteyen kuruluşlara uygun koşullarda finansman desteği sunuyor.


Şekerbank, enerji verimliliğinin finansmanı kapsamında 2009 yılında Türkiye’de bir ilk olarak geliştirdiği EKOkredi ile enerji tasarrufuna yönelik her türlü yatırımı desteklemeyi sürdürüyor.  Şekerbank bu kez de yenilenebilir enerji yatırımlarının desteklenmesi amacıyla güneş enerjisi santral yatırımlarıyla Türkiye ve Avrupa’nın önde gelen oyunculardan biri olan, aynı zamanda yerli panel ihracatçısı kimliğiyle de faaliyetlerine devam eden Smart Güneş Teknolojileri ile protokol imzaladı. 

Şekerbank, protokol kapsamında çatı GES yatırımları ile fotovoltaik güneş paneli alımlarında ihtiyaç duyulan finansman desteğini EKOkredi ile avantajlı koşullarda sunuyor. 

6 ay ödemesiz dönem ve 60 aya varan vade imkânı
Şekerbank, iş birliği kapsamında çatı GES yatırımı ve kurulumu işlemlerinde 6 aya kadar ödemesiz dönem ve 60 aya varan vadelerle nakit desteği, panel alımlarında ise 12 aya varan vade fırsatını avantajlı koşullarda esnek ödeme seçenekleriyle sunacak. 

İş birliği kapsamında Şekerbank ile yeni çalışmaya başlayacak olan müşteriler, “Hoş geldin Paketi” ile ilk 6 ay çek ve senet tahsili işlemlerini ve EFT/havale işlemlerini masrafsız olarak gerçekleştirebilecek. Ayrıca müşteriler toplu EFT uygulaması ücretinden ve çek defteri masrafından da muaf tutulacak. 

Şekerbank tasarrufu sağlayan yatırımları 12 yıldır finanse ediyor 
Şekerbank EKOkredi ile ticari işletmelere ait tesislerin mantolama ve izolasyonundan endüstriyel doğal gaz dönüşümüne, A sınıfı enerji tüketimine sahip makine ve teçhizat alımından atık arıtma ve atık yönetimine, yenilenebilir enerji yatırımlarının üretim, kullanım ve dağıtımından, riskli yapıların yıkılıp B sınıfı olacak şekilde yenilenmesine kadar enerji verimliliği ve tasarrufu sağlayan yatırımları 12 yıldır finanse ediyor. 

Zehra Karaca Işık: “Enerji verimliliği alanında bugüne dek 1,3 milyar TL’ye yakın finansman desteği sağladık”
Şekerbank Kurumsal ve Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Zehra Karaca Işık konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: Şekerbank olarak enerji verimliliği yatırımları için finansman ürünümüz ‘EKOkredi’ ile 12 yıldır kurumsal ve ticari müşterilerimizin yanındayız. Smart Güneş Teknolojileri ile imzaladığımız anlaşma doğrultusunda da müşterilerimize çatı GES sistemleri kurulumunun hem uygun koşullarda finansmanı hem de güvenilir teknik çözümler sunan iş ortaklarıyla çözümü konusunda destek veriyoruz. Bankamızın geliştirdiği EKOkredi ile enerji verimliliği alanında bugüne dek 1,3 milyar TL’ye yakın finansman desteği sağladık. Bu doğrultuda, enerji verimliliğine yönelik projeleri yakından takip ediyor, farklı istek ve ihtiyaçlara göre müşteriye özel finansman imkânı sunuyoruz. Önümüzdeki dönemde de enerji verimliliğine yönelik ihtiyaçlar için müşterilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.”

Halil Demirdağ: “Şekerbank ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği ile çatı üstü GES yatırımcılarına uygun finansman sağlayacağız”
Smart Güneş Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Halil Demirdağ ise, şirket olarak çatısına güneş enerjisi kurmak isteyen yatırımcılara Şekerbank iş birliği sayesinde sunulan finansman imkânlarıyla yenilenebilir enerjinin yaygınlaşmasına katkı sağladıklarını belirtti ve şu açıklamayı yaptı: “Türkiye’nin enerji üretiminde yenilenebilir enerjinin payının artması gerekiyor. Hem ülke olarak net sıfır emisyon hedefine giden yolda ivme kazanmamız hem de ülkemizde Yeşil Mutabakat’a uyum ve ucuz enerjiye erişim gibi sorunların üstesinden gelmemiz için devletin ve devlet kurumlarının yanı sıra, özel sektörün ve elbette finansman sağlayıcıların katılımı son derece önemli. Şekerbank gibi çok güçlü bir finans kuruluşu ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği ile çatı üstü GES’e yatırım yapmak isteyen şirketler için uygun koşullarda finansman desteği sağlamayı ve yeni projelerin temellerinin atılmasına katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Şunu unutmayalım ki, Avrupa’da yenilenebilir enerjinin bu kadar yaygınlaşmasında en büyük katkıyı finansmandaki kolaylıklar yaptı. Bu kolaylıklar ülkemizde de sağlanırsa, yeni yatırımlar gerçekleştirilebilecek, Türkiye’nin güneş potansiyeli hak ettiği şekilde değerlendirilebilecektir.”